Tala Fou

E fia ituaiga o feso'ota'iga isumu komepiuta o lo'o iai?

O le ituaiga fa'aoga e fa'atatau i le faiga fa'aoga po'o le ituaiga i le va o le isumu ma le 'au komipiuta. I le taimi nei, o le faʻaoga masani o le isumu e tolu ituaiga: telefoni feaveaʻi, PS / 2, USB.


Serial port o se fa'asologa fa'asologa, o lona uiga, COM interface. O le fa'aoga sili lea ona matua o le isumu, o se 9-pin po'o le 25-pin D fa'aoga, e mafai ona fa'aoga le isumu e feso'ota'i atu i le telefoni feavea'i komepiuta.


O le PS/2 interface o se fa'aoga o le isumu na fa'alauiloa e le IBM i le 1987, e masani ona ta'ua o le gutu la'ititi. O se atina'e fa'apitoa lea mo le isumu ma le piano, ma o se fa'aoga lapotopoto e 6-pin.


O le USB interface o se ituaiga fou o le isumu, o le tele o oloa fou o isumu i luma o le 2013 o loʻo faʻaaogaina le USB interface, pe a faʻatusatusa i fesoʻotaʻiga muamua e lua, o lona lelei o le maualuga tele o faʻasalalauga faʻamatalaga, e mafai atoatoa ona faʻamalieina manaʻoga o le tele o isumu i le fua fa'afouina ma fa'ai'uga, e mafai ona fa'ato'a atoatoa le fa'atinoina o le fa'atinoga o le kisi maualuga, ma lagolago le fela'ua'iga. Ma faʻatasi ai ma le taʻutaʻua o le BTX faʻamatalaga, o le a na o le pau lea o le faʻaogaina o le isumu i le lumanaʻi.


Tala Fou Fesootai
X
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept